DATA LITERACY

IN DE PRAKTIJK

Medewerkers zijn de belangrijkste, meest waardevolle asset binnen organisaties. Het in kaart brengen van de huidige data vaardigheden en (gewenste) competenties zijn daarom van essentieel belang.

Mensen, processen én de techniek in balans

De meest voor de hand liggende vertaling van Data Literacy is datageletterd of data vaardig zijn. Medewerkers succesvol met data laten werken, vraagt om (soms specifieke) competenties. Medewerkers die in staat zijn de data te interpreteren (lezen, analyseren én ter discussie stellen) kunnen ook waarde toevoegen aan de bedrijfsprocessen én besluitvorming. Het succes van een organisatie in het al dan niet data gedreven zijn wordt dus volgens MagnaVersum bepaald door datageletterdheid van haar medewerkers en opent ook de weg naar meer empowerment op de werkvloer. 

Data Literacy hoever zijn we daarmee?

Welke (data) competenties zijn nodig en hoe kunnen deze worden ondergebracht bij bestaande rollen of misschien nieuwe functies? Het is van belang hierbij aandacht te besteden aan de ontwikkeling van medewerkers waarbij er bijvoorbeeld oog is voor zelfsturing en flexibiliteit.

Zet de juiste data stappen:

Hoe bevordert u data vaardigheid

Het is belangrijk dat analyses, middelen én vaardigheden niet beperkt blijven tot één afdeling; iedereen, van verkoop tot en met marketing en productie en van IT tot en met financiën en HRM, moet de voordelen ervan zien en deze ook (kunnen) benutten. Een logische volgende stap in het proces van data vaardigheid is bewustwording en kennis. Data Processen in kaart hebben of brengen en iedereen op de hoogte laten zijn van hoe deze processen lopen.  

Om tot een verantwoord datagebruik te komen, maar ook om te bepalen hoe data gedreven uw organisatie is, kan MagnaVersum u op weg helpen. Schrijf u gratis in voor de cursus data vaardigheden

Prijs

Niveau

Maand

Type

Alle trainingen

TimeXtender Core training

17 & 18 augustus
Tweedaagse training om u alle basisbeginselen van datamanagement platform TimeXtender eigen te maken.

Power BI Essential training

22 augustus
De plug-and-play cursus voor Power BI. Na deze eendaagse training, kunt u enthousiast zelf aan de slag.
MagnaVersum Trainingen

Qlik Business Analyst training

20 september
In deze tweedaagse training gaat u aan de slag met een snelle, associatieve en moderne manier van data exploreren binnen Qlik.

Training datavaardigheden

29 september
Een kennismakingscursus datavaardigheden. Welke competenties gebruiken we bij het omzetten van data naar informatie? Hoe kunnen we onze organisatie hiermee ontwikkelen en data literate worden? Tijdens deze korte introductieworkshop geven we u uitleg en gaan we aan de slag met een praktijkvoorbeeld.