DATA MANAGEMENT
MET TIMEXTENDER

Met TimeXtender implementeert en benut u data lakes, datawarehouses en datamarts sneller en veiliger dan op de traditionele manier. Alle data word – low-code – geautomatiseerd klaargemaakt voor analyses.

Data is tegenwoordig waardevoller dan ooit tevoren. Daarom is het erg belangrijk om deze data op een uniforme manier centraal te organiseren en dus ook centraal de regie in handen te houden. Wij noemen dit een Data Management Platform. Op zo’n platform is beveiliging en veiligheid van alle data op één punt geregeld. Een van de oplossingen die hiervoor beschikbaar is, is TimeXtender. Werken met TimeXtender betekent gemakkelijke gevoelige gegevens herkennen, aanmerken en beveiligen terwijl tegelijkertijd toegangsrechten worden beheerd.

Centraal platform

Een centraal platform met TimeXtender is op vrijwel alle bronnen aan te sluiten en dat alle data die er toe doet wordt geoptimaliseerd. Met dit data management platform worden veel taken geautomatiseerd en kunnen de werkzaamheden van de IT-afdelingen worden verlicht. Uiteraard is deze tool AVG/GDPR-proof.

Voordelen TimeXtender

  • Automatisch documentatie van uw complete BI-omgeving
  • Zicht op herkomst van gegevens van front-end tot database
  • Impactanalyse (welke gegevens worden waar gebruikt)
  • Toegangscontrole op elke gewenste dataset en gebruikersrol
  • Eenvoudig bronnen mergen en documentatie behouden.

Maak kennis met TimeXtender met de introductie workshop. Daarnaast kunt u ook deelnemen aan de (betaalde) technical trainingen zoals de, Core training TimeXtender en de Advanced training TimeXtender.

Neem contact op met een van de consultants van MagnaVersum.

Hoe werkt TimeXtender

Alle data die door IT wordt beheerd in het ODX (Operational Data Exchange) kan door data analisten en data scientists gezocht/onderzocht, geselecteerd en geordend worden. Dit is vele malen sneller dan op de traditionele manier. Vanuit het ODX wordt alle data gelabeld in een Modern Data Warehouse (DHW); hierdoor wordt de koppeling met een BI-tool vereenvoudigd door automatisch gegenereerde scripts. In deze ‘laag’ van het platform is metadata toegevoegd voor het optimaal gebruik door business users. In de semantische laag (semantic layer) kunt u standaard rapportages maken voor specifieke doeleinden of afdelingen. In het geval van terugkerende informatiebehoeften door gebruikers is dit een uitkomst.

Doordat TimeXtender een low code/no code tool is, kan het DHW binnen een kort tijdsbestek ingericht en (door)ontwikkeld worden. Dit is vele malen sneller dat het inrichten van een traditioneel warehouse. Ook op het beheer van het data management platform is veel tijdwinst te boeken door data lineage en de overzichtelijke user interface.

Rol IT afdeling

Door het goed en efficiënt inrichten van een data management platform creëert u schaalbaarheid en flexibiliteit op de IT afdeling. De IT medewerkers krijgt op deze manier veel meer tijd om vragen vanuit de business op te pakken, zoals het verplaatsen van het data warehouse of als er opgeschaald moet worden of gemigreerd naar de nieuwe database release. Dit gaat allemaal veel sneller en makkelijker dan op de traditionele manier.

Bijkomend voordeel is dat verzoeken makkelijker gestroomlijnd worden omdat zaken al standaard zijn ingericht en gedocumenteerd. Het geeft de eindgebruiker meer bewegingsvrijheid met de dashboards waardoor vele vragen al kunnen worden ondervangen. Ook hierdoor krijgt de IT afdeling meer tijd en ruimte.

 

Neem contact op met de sales organisatie +31654690541

10 + 4 =