DATA MANAGEMENT PLATFORM

Data is tegenwoordig waardevoller dan ooit tevoren. Daarom is het erg belangrijk om deze data op een uniforme manier centraal te organiseren en dus ook centraal de regie in handen te houden. Wij noemen dit een Data Management Platform. Op zo’n platform is beveiliging en veiligheid van alle data op één punt geregeld.

BEWUSTWORDING ÉN TIJDWINST

Het inrichten van een data management platform levert al heel veel inzichten op. Je moet er namelijk vooraf al goed over nadenken over bepaalde processen zijn ingeregeld, welke databronnen er gebruikt moeten worden, op welke manier en door wie. In negen van de tien projecten die we hebben mogen begeleiden hebben we gemerkt dat alleen de bewustwording al zorgt voor een efficiëntere inrichting van de dataflow.

Door de tools die hiervoor beschikbaar zijn, bijvoorbeeld TimeXtender, kan een data management platform binnen een relatief korte tijd worden ingericht en (door)ontwikkeld worden. Vele malen sneller dan een het inrichten van een traditioneel data warehouse (DWH). Op het verdere beheer hiervan is flinke tijdwinst te behalen, zeker door data lineage en een gebruiksvriendelijke user interface bijvoorbeeld.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN DATA MANAGEMENT PLATFORM

Het antwoord hierop is natuurlijk afhankelijk van de aard van de organisatie want dit kan onderling erg van elkaar verschillen. We zetten een aantal afwegingen die organisaties maken voor u op een rij:
Keuze tussen centrale of decentrale beveiliging
Keuze op het gebied van snelheid; ontsluiten meerdere databronnen versus capaciteit
Verminderen van werkdruk en keuze voor rol van IT afdeling
Kosten versus baten

ROL IT AFDELING

Door het goed en efficiënt inrichten van een data management platform creëert u schaalbaarheid en flexibiliteit op de IT afdeling. De IT medewerkers krijgt op deze manier veel meer tijd om vragen vanuit de business op te pakken, zoals het verplaatsen van het data warehouse of als er opgeschaald moet worden of gemigreerd naar de nieuwe database release. Dit gaat allemaal veel sneller en makkelijker dan op de traditionele manier.

Bijkomend voordeel is dat verzoeken makkelijker gestroomlijnd worden omdat zaken al standaard zijn ingericht en gedocumenteerd. Het geeft de eindgebruiker meer bewegingsvrijheid met de dashboards waardoor vele vragen al kunnen worden ondervangen. Ook hierdoor krijgt de IT afdeling meer tijd en ruimte.

INTEGRATIE WORDT EENVOUDIG

Alle denkbare databronnen zijn op een data management platform aan te sluiten. De koppelingen die zijn voorbereid zorgen op deze manier voor meer dan 200 verschillende standaard connecties die aan te sluiten zijn zonder al teveel programmeerwerk.
Voor alle gangbare BI tools zoals bijvoorbeeld Tableau, Power BI en Qlik Sense worden gerichte datamarts klaargezet om data naar toe te sturen.

Wilt u ook beter data gedreven werken door uw BI zelf te managen? Zorg dan voor een goed data management platform. De consultants van MagnaVersum kunnen u er alles over vertellen.